Woods klimt verder omhoog in BMW Championship maar Thomas steelt de show!

Het toernooi winnen lijkt onmogelijk voor Tiger Woods, hij eindigde zijn derde ronde met 67 slagen en klom met 7-onder naar de gedeelde 31e plaats. Dit keer was het een foutloze ronde voor Woods met enkel 5 birdies en geen bogeys of erger.

Woods zal zelf ook wel weten dat 14 slagen goed maken niet gaat lukken op zondag. Zijn landgenoot Justin Thomas staat met 21-onder par op de nummer 1 plek in het klassement. Natuurlijk kan Thomas een slechte ronde hebben maar om in de buurt te komen zal Woods een erg lage laatste ronde moeten maken op zondag maar wie weet lukt het hem.

Thomas leek helemaal in zijn element op de golfbaan van de Medinah Country Club. Met birdies op zijn eerste 5 holes leek hij naar een sensationele ronde uit te stevenen. De bogey op 6 was jammer daar miste hij de fairway rechts en zijn tweede shot was te kort voor de green. Een chip en twee putts verder liet hij deze hole af met de enige bogey in zijn ronde! Met een birdie op 8 een eagle op 10 nog een birdie op 14 een eagle op de 16 e een birdie op 17 liep hij de golfbaan af met een ronde van 61 slagen. De eagle op 16 mocht er ook zijn, hier liet hij zijn tweede slag zo de cup in verdwijnen op deze 435 meter lange par 4 hole.

Thomas heeft nu 6 slagen voorsprong op Tony Finau en Patrick Cantlay.

De Spanjaard Jon Rahm is de hoogst genoteerde Europeaan met 13-onder. Rory McIlroy en Tommy Fleetwood staan op 10-onder par.

Tiger Woods klimt twee plekken in BMW Championship