Tiger Woods klimt twee plekken in BMW Championship

Met opnieuw een ronde van 71 slagen is Tiger Woods twee plaatsen omhoog gegaan in het klassement van het BMW Championship. Twee gemiste greens op een par 3, holes 8 en 17, zorgde voor bogeys en een afslag naast de fairway van 6 werd ook een bogey. Ook een te kort ijzer naar de green van 16 verdween meters voor de green in een bunker en dat werd ook een bogey. Woods maakte dus uiteindelijk 4 bogeys en 5 birdies.

Op de golfbaan van de Medinah Country Club kwam Hideki Matsuyama met een tweede ronde van 63 slagen en 12-onder op de nummer 1 plek in het klassement. De Japanner heeft tot nu toe de laagste ronde van het toernooi gemaakt en had met 9 birdies een foutloze ronde.

De Amerikanen Patrick Cantlay en Tony Finau staan met 11-onder tweede in het klassement.

Tommy Fleetwood en Rory McIlroy werden de hoogst genoteerde Europeanen in het toernooi. De Engelsman Fleetwood kwam met 66 slagen van de baan en McIlroy had er 67 slagen voor nodig.

Justin Thomas en Kokrak die na de eerste ronde de leiding namen zakten weg naar de 4e en 21e plaats. Wist Thomas zijn score met 69 slagen nog redelijk te houden Kokrak had er 73 nodig mede door zijn quatripple bogey op de 15e. Op deze par 3 met water voor de green kwam zijn bal niet verder dan minder dan de helft van de waterhindernis. Een drop erachter en slag drie verdween over de green een slechte chip en nog een slechte chip en twee putts en daar stond ineens een 7 op zijn kaart.