WK Brons voor Nederlands FootGolf team

10 01 2016 footgolf

10 01 2016 footgolf

Op het Wereldkampioenschap FootGolf in Buenos Aires heeft het Nederlandse team voor het eerst in haar historie een medaille gewonnen. In de landenwedstrijd wist oranje na een verlenging te winnen van het Verenigd Koninkrijk en daarmee de derde plaats in de wacht te slepen.

Omdat spelen in het Zuid-Amerikaanse klimaat je niet in de koude kleren gaat zitten, werd er door het Nederlands team een gokje genomen. Het in de kwartfinale zo succesvolle team werd voor de strijd in de halve finale vervangen door nieuwe spelers (Herman van Eekeres, Marcel Peeper, Björn Bulk en Simon Wetzel). Helaas heeft dit niet mogen baten. De Amerikaanse tegenstanders waren vanaf de eerste hole een maatje te groot. Met een 13-3 overwinning ontnamen ze oranje de droom op een gouden medaille. Wél stond er later vandaag nog een strijd om de bronzen medaille te wachten.

De tegenstander in deze troostfinale was het Verenigd Koninkrijk. Zij hadden een omgekeerde strategie gebruikt; hun beste spelers verloren in de halve finale echter in extremis van Argentinië, waarna vervangers werden opgesteld in de strijd om het brons. Het Nederlandse kwartet (Jim Kuipers, Danny Mostaard, Dave Munnik en Collin Green) begon stroef maar wist de overwinning in een verlenging alsnog binnen te halen. Net als tegen Slowakije was het Hoofddorper Jim Kuipers die het beslissende punt wist te maken.

Bondsvoorzitter Maurits van Tubergen Lotgering: “Het is fantastisch om met een medaille naar huis te kunnen gaan. Het voelt echt als een beloning voor al het werk dat we in de ontwikkeling van de sport hebben gestoken de afgelopen zes jaar. Maar we zijn er nog niet. Morgen liggen er in het individuele toernooi eveneens kansen op eremetaal. Maar hoe het ook afloopt: ik ben apetrots op wat deze jongens hebben gepresteerd deze week. Hier gaan we enorm van genieten en daarna gaan we door met hard werken om in de toekomst dit soort momenten nog veel vaker mee te maken.”

Morgen staat de finale van het individueel toernooi op het programma. Maar liefst 13 Nederlanders hebben de cut gehaald, waarvan Jim Kuipers, Björn Bulk en Collin Green nog een goede kans maken op een medaille. De overige landgenoten zullen hard strijden om hun huidige positie op de ranglijst te verbeteren.