Jordan Spieth met flinke voorsprong laatste ronde in op Hawaï

10 01 2015 spieth

10 01 2015 spieth

Vijf slagen verschil is er tussen Jordan Spieth en zijn dichtste achtervolger Brooks Koepka. Met een derde ronde van 65 slagen kwam Spieth (foto) op 24-onder par in het Hyundai Tournament of Champions in Hawai. Kan Spieth het toernooi nog verliezen is de vraag. Met 5 slagen voorsprong en de vorm waarin hij verkeerd lijkt dat bijna onmogelijk. Brooks die op zaterdag rond ging in het laagst aantal slagen, 63, kan het hem misschien op zondag nog aardig moeilijk gaan maken, maar dan moet hij net zo’ n ronde spelen als op zaterdag.

Spieth wist bijna nog een albatros te maken door op de 18e zijn tweede slag bijna in de hole te laten verdwijnen, het werd een easy eagle.

Patrick Reed die derde staat met 18-onder zal 6 slagen goed moeten maken wil hij gelijk komen met Spieth. De rest van de spelers staan op minimaal 9 slagen afstand van de nummer 1 van de wereld.

De Australiër Jason Day die de nieuwe nummer 1 van de wereld had kunnen worden, als hij dit toernooi wist te winnen., staat op 7-onder par.