Het eerste golfnieuws

Winst ontglipt Lafeber: Harrington pakt titel

ImageMaarten Lafeber heeft het tijdens het BMW Asian Open in Taiwan helaas niet kunnen waarmaken. Voor de derde keer was hij niet in staat om de titel te winnen in een toernooi waarin hij aanvankelijk een goede positie had weten te bemachtigen. Hij eindigde met een laatste ronde van 73 slagen op een totaalscore van 276 slagen (12-onder par) op drie slagen afstand van de winnaar Padraig Harrington, op de 3e plaats.
Harrington hield zijn zenuwen goed onder bedwang en met een ronde van 69 slagen won hij zijn 6e tour titel met een slag voorsprong met 273 slagen. Hij ging de laatste ronde in met een slag achterstand op Lafeber, maar ging hem al snel voorbij dankzij vier birdies op de eerste zeven holes.
Harrington ondervond de grootste dreiging van de Indi?r Jyoti Randhawa die net als op de eerste dag van het toernooi uitstekend in vorm was en op de tweede plaats eindigde met 14-onder par. De Zuid-Afrikaan Trevor Immelman eindigde net als Lafeber op de derde plaats met 12-onder par.
Harrington heeft dit jaar uitstekend gespeeld, eerder won hij het Dunhill Links Championship. Het toernooi is het eerste dat telt voor de 2003 Order of Merit en daarmee heeft hij een goede start gemaakt.