Het eerste golfnieuws

Lafeber bedwingt zijn zenuwen en leidt nog steeds

ImageNa drie dagen van het BMW Asian Open gaat Maarten Lafeber (foto) nog steeds aan de leiding. De 28-jarige Nederlander zag wel zijn voorsprong slinken met een aantal slagen. Lafeber ging vaker na een aantal dagen van een toernooi aan de leiding maar nog nooit wist hij dat te verzilveren tot een toernooiwinst. Zoals in het Lancome Trophy en het Madrid Open, waar hij zijn openingsronde speelde in 65 slagen. Beide keren was het toch de spanning die hem parten speelde.

Na zijn 66 van de eerste twee dagen keerde hij nu in het clubhuis terug met een ronde van 71 slagen. Hij speelde zijn ronde redelijk voorzichtig en probeerde geen onnodige fouten te maken. In zijn 71 slagen zaten 3 birdies en 2 bogies.

Een van zijn bogies maakte hij op hole 17, een par 4 van ruim 360 meter. Na een drive links gelagen te hebben, raakte de bal een van de toeschouwers en stuiterde terug op de fairway. Lafebers bal lag lager dan zijn voeten en met zijn lichaamslengte zou het een moeilijke slag worden. Hij raakte hem bijna goed, misschien iets te vet waardoor de bal net voor de green tot stilstand kwam. Een redelijke chip liet de bal voorbij de hole tot stilstand komen en zijn putt liet hij langs de rechterkant van de hole gaan, een bogey dus.

Met een score van 13-onder par heeft Lafeber een slag voorsprong Pardraig Harrington (68) en de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman (68).