Winnaars KLM Open Pro-Am Series bekend

17-08-2010-groen

17-08-2010-groenAfgelopen zondag is op het Rijk van Nijmegen de finale van de KLM Open Pro-Am Series gespeeld. Patrick groen (hcp 4.5), Arno van der Wijk (hcp 4.5) en Bert Stuive (hcp 8.0) wonnen een plaats in de Pro-Am van het KLM Open.

Van de ruim 6000 amateurgolfers hadden zich 60 spelers (m/v) zich via een kwalificatietraject weten te plaatsen voor de finale in Nijmegen. Op meer dan 100 golfbanen in heel Nederland werd een prekwalificatie gespeeld, waarna 195 golfers in de halve finales streden om een plaats in de finale.

De beste score werd in Nijmegen in natte weersomstandigheden neergezet door Patrick Groen (hcp 4.5 (foto). De competitiespeler van Rozenstein noteerde 33 stablefordpunten, inclusief drie birdies. Arno van der Wijk (hcp 4.5) van Golfclub de Groene Ster werd tweede, Bert Stuive (hcp 8.0) van de Heemskerkse Golfclub derde.

Patrick Groen deed dit jaar voor het eerst mee aan KLM Open Pro-Am Series. Na het behalen van de overwinning in de halve finale op Naarderbos, beleefde hij ‘een werelddag’ op de lastige Groesbeekse baan.

De drie spelen op woensdag 8 september, een dag voor het KLM Open, gezamenlijk met een speler van de European Tour op de toernooibaan. Vorig jaar speelden de winnaars van de KLM Pro-Am Series met Joost Luiten. Aan wie ze dit jaar gekoppeld worden, blijft nog een verrassing.

Bijschrift: Winnaar – Patrick Groen

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en wordt in 2010 voor de 91ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl