Equipment nieuws

Wilson lanceert twee nieuwe Staff Model ballen

Young attractive woman practicing yoga, stretching in adho mukha svanasana exercise, downward facing dog pose, working out, wearing sportswear, indoor close up, studio floor background

Wilson Golf breidt zijn aanbod van golfballen uit door twee nieuwe Tour-caliber ballen te lanceren – de Staff Model X en Staff Model – die later deze maand te koop zijn.

Het nieuwe seizoen zal verschillende ervaren Tour-spelers zien, waaronder Brendan Steele, Ricky Barnes, Martin Trainer en Paul Lawrie, die spelen met de nieuwe Wilson Staff Model X en Wilson Staff Model Urethane vierdelige ballen, die zijn ontworpen om ongeëvenaarde precisie, snelheid en spin te bieden.

Staff Model X (rond de 60 euro per dozijn)

De nieuwe Staff Model X-bal behoudt dezelfde kenmerken als de vorige Staff Model-versie, maar heeft lichte aanpassingen ondergaan om ijzerspin te optimaliseren door wijzigingen in de binnenste mantellaag. Ontworpen voor golfers die een bal willen met een stevig en snel gevoel, verbetert het de spin voor approach shots naar de green.

De geavanceerde V-COR-prestatietechnologie versterkt de energie rond de kerncompositie om maximale snelheid van het clubblad te genereren voor meer afstand. De stevige compressies van vier lagen op de bal werken samen om ongeëvenaarde vormgeving van de slag van de tee, werkbaarheid op Tour-niveau vanaf de fairways, voorspelbare stabiliteit bij approach shots en uitzonderlijke controle rond de green te produceren.

De 3SIX2 naadloze Urethaan buitenhoes draagt bij aan het leveren van maximale spin, het verbeteren van stopkracht op wigshots, chips en pitches.

Staff Model (rond de 60 euro per dozijn)

De nieuwe Staff Model-bal behoudt dezelfde geavanceerde V-COR-prestatietechnologie en 3SIX2 naadloze Urethaan buitenhoes, maar bevat een kern met gemiddelde compressie. Deze kern biedt een geweldig gevoel van het clubhoofd en bereikt vlakkere trajecten bij drives en approach shots vanaf een afstand.

Zowel de Staff Model X als de Staff Model ballen worden geschilderd met een nauwgezette aanbrengproces dat zorgt voor een foutloze afwerking, resulterend in prestaties van de hoogste kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in wit en geel.

Over de nieuwe reeks zei Frank Simonutti, Global Director of Golf Ball Innovation bij Wilson Golf: “Om het succes van de populaire Staff Model-balfranchise voort te zetten, introduceren we nu twee Wilson Tour-ballen met duidelijke verschillen om te voldoen aan de behoeften van enkele van ’s werelds beste spelers.

“We geloven dat de ‘X’-versiebal een groter aantal elitegolfers zal aanspreken die op zoek zijn naar hogere snelheid en spin, terwijl de nieuwe Staff Model is ontworpen voor golfers die genoeg spin genereren met hun eigen spel. Tijdens het testen waren de balsnelheden op beide modellen consequent hoger dan die van enkele van de meest populaire Tour-ballen op de markt, dus we kijken er echt naar uit om te zien hoe ze presteren volgend seizoen.

“De Tour-spelers die de oorspronkelijke Staff Model-bal speelden of testten, gaven ons waardevolle feedback over het niveau van spin dat ze al konden genereren,” zei Simonutti. “Daarom hebben we aanpassingen gemaakt aan de kern en de binnenste mantellaag om driverspin te verminderen, terwijl we een stevige buitenste mantellaag en dunne gegoten Urethaan cover hebben behouden om een hoge ijzerspin te behouden. De nieuwe Staff Model-bal is ongeveer 10 punten zachter in compressie dan de vorige versie en vertoont een iets lagere spindraaisnelheid bij wedges.”

www.wilson.com