Het eerste golfnieuws

‘Wild Thing? Daly terug naar Hilversum

ImageTwee weken voor de eerste afslag heeft golfpromotor Robbie van Erven Dorens nog een extra attractieve speler vastgelegd voor het TNT Open op de Hilversumsche Golfclub van 24-28 juli. De populaire Amerikaan John Daly maakt voor de vierde keer zijn opwachting in het Open van Nederland.
De 36-jarige John Daly draagt met recht de bijnaam ?The Wild Thing?. Hij is wild in zijn golfspel en was wild in zijn priv?-leven. Met zijn enorme drives en snel ijzerspel geniet hij grote populariteit bij het publiek ondanks dat hij een relatief klein aantal toernooien heeft gewonnen: 9. Hierbij waren wel twee majors: het US PGA Championship in 1991 en het Brits Open in 1995. De man die verslaafd was aan gokken, vrouwen, drank, nicotine, coca cola en hamburgers is de golfmaestro van het volk.

John Daly werd wereldberoemd door in 1991 op zeer spectaculaire wijze het US PGA te winnen. Hij was negende reserve, kwam op het allerlaatste ogenblik op de golfcourse van Croocked Stick aan en zegevierde zonder oefenronde te hebben gespeeld met verwoestende afslagen en snelle, rake putts. Sindsdien is hij overal ter wereld gewenst, hoewel hij tweemaal voor langere tijd werd geschorst. In 1994 na een reeks incidenten en in 1997 om af te kicken van zijn alcoholverslaving. Het golfspel hielp hem overeind. Na zijn 35e verjaardag toen hij voor de derde keer trouwde beterde Daly zijn leven. Hij ging serieus trainen en spelen, werd een goede relatie van Bernhard Langer en presteerde vanzelf beter, want hij kan fantastisch golfspelen. In 2001 eindigde hij als 3e in het Schots Open, als 2e in het German Masters en won hij de BMW International in M?nchen.

John Daly was drie keer eerder in Nederland. In 1993 eindigde hij als 124e na ronden in 77 en 76 slagen. In 1995 was hij 50e na ronden in 72, 66, 73 en 72 slagen en in 1996 stond hij na twee ronden 142e gerangschikt na een opening in 75 slagen en een vervolg in 89. Na die schandalige ronde was hij een tijdje ?outlaw?. Nu hij weer serieus speelt, mag hij zijn knallen weer demonstreren onder zijn eigen credo: ?grip it and rip it?. Of wel: staan en slaan.