Het eerste golfnieuws

Guido van der Valk en Brian Schutz missen cut in Finland

ImageDer Nederlanders Guido van der Valk en Brian Schutz (foto) zijn er in Finland, in het Fins Open er niet in geslaagd om de cut te halen. Van der Valk kwam er nog het dichtst bij. Met 77 slagen na de eerste dag moest hij ruim onder par spelen om de cut te halen, hij maakte 69 slagen en eindigde op +2 voor de wedstrijd.

Brian Schutz zal zijn optreden in Finland niet snel vergeten. Na zijn 75 van de eerste dag maakte hij nu 83 slagen en eindigde in het toernooi op +14. Schutz merkte na zijn tweede ronde na afloop op: ?Ik heb nog nooit zo slecht gespeeld, dit is mijn slechtste ronde ooit en die moet ik maar snel vergeten!?

De Deen Thomas Norret en de Engelsman Simon Wakefield delen de leiding in Espoo. Norret had 68 slagen nodig en Wakefield 70 waarmee ze beiden op een totaalscore van 136 slagen (8-onder par) staan. Ze hebben een voorsprong van twee slagen op de rest van de spelers. Wakefield kwam opgewekt de baan af. Hij had de cut van zijn vier laatste wedstrijden gemist waardoor hij afzakte in de Order of Merit van de Challenge Tour.

De locale favoriet Mikael Piltz zette de beste score van de dag neer. Hij maakte 7 birdies in een ronde van 66 slagen. Hij deelt de derde plaats met 138 slagen met Sion Bebb en Damien McGrane.