Wil Besseling pakt de leiding in Zuid-Afrika!

Wat een prestatie van de 33-jarige Wil Besseling in het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika. In een best goed deelnemersveld, met onder andere Ernie Els, wist Besseling met 65 en 7-onder par slagen de leiding te nemen op de golfbaan van de Leopard Creek Country Club. De Nederlander maakte slechts 1 bogey tegenover 6 birdies en een eagle.

Lars van Meijel en Darius van Driel kenden een veel mindere start in dit toernooi. De twee moeten op vrijdag heel wat slagen goed maken willen zij de cut nog halen. Van Meijel kwam met 74 slagen van de golfbaan en Van Driel liet er zelfs 76 noteren. Opvallend in hun eerste optreden op de Europese Tour was het maken van dubbel bogeys. Van Meijel maakte er twee en Van Driel een. Van Meijel die begon op 10 kwam de eerste negen door in 2-over. Met een birdie op 1 leek het de goede kant op te gaan maar de dubbel bogey een birdie weer een dubbel en direct daarna een eagle op een par 4 liet hem toch uiteindelijk in +2 rond gaan. De twee staan nu nog gedeeld 77e en 106de.

De andere half Nederlandse Amerikaan, Johannes Veerman, ging in par rond en staat daarmee gedeeld 40in het klassement.

Met 6-onder volgen de Zuid-Afrikaan Keith Horne de Engelsman Garrick Portous en de Spanjaard Pablo Larrazabal Besseling op 1 slag afstand.