Wil Besseling leidt en Darius van Driel ook door in Hainan

Twee van de vier Nederlanders zijn door in Hainan en hoe!. Wil Besseling en Darius van Driel wisten de cut in het Hainan Open te halen! Van Driel wist met een ronde van 68 slagen zijn eerste ronde van 73 slagen weg te poetsen en staat nu met 2-onder gedeeld 23e. Wil Besseling die halverwege zijn ronde de leiding nam na 67 slagen op vrijdag en zijn score op 7-onder bracht hield ook de leiding aan het eind van de ronde. Als Besseling dit toernooi op zijn naam weet te zetten dan knalt hij omhoog in de algemene ranking en is een plaats bij de beste 15 bereikt.

Besseling moet zijn eerste plaats wel delen met nog eens 6 andere spelers als Robin Rousel, Yanwei Liu, Matthew Jordan, Richard Bland, Bowen Xiao en Jaewoong Eom.

Lars van Meijel en Daan Huizing misten beiden de cut in Hainan. Van Meijel zal daardoor hoogstwaarschijnlijk nu buiten de top 15 van de algemene ranking van de Challenge Tour gaan vallen en Huizing zal ook een plek of wat zakken.

Voor van Driel is dit een flinke opsteker, het halen van de cut in dit toernooi. Hij staat nu nog 13e maar een leuke cheque kan hem verder omhoog helpen in de belangrijke eindranking van de Challenge Tour.

De vraag is wie komen er naast Joost Luiten volgend jaar op de Europese Tour spelen. Zoals het er nu uitziet heeft Van Driel de hoogste kans maar sluiten wij zeker Besseling, Van Meijel en de Q-school kandidaten als Mike Toorop daar niet voor uit.

Wil Besseling onder par de rest er boven in Hainan