DP World Tour

Joost Luiten door in het Frans Open waar Colsaerts en Coetzee de leiding pakken!

De 33-jarige Joost Luiten heeft toch de cut net aan gehaald in het toernooi na 69 slagen op donderdag en 76 slagen op vrijdag. Zijn +3 voor het toernooi was net voldoende om er in het weekend bij te mogen zijn. Onze zuiderbuur Nicolas Colsaerts (foto) nam de leiding na 67 en 66 slagen samen met de Zuid-Afrikaan George Coetzee (65 en 68 slagen). Met 9-onder hebben zij 1 slag voorsprong op de Amerikaan Kurt Kitayama en de Schot Richie Ramsay. De Deen Joachim B. Hansen volgt met 6-onder op 3 slagen afstand.

De Nieuw-Zeelander Ryan Fox die na de eerste ronde de gedeelde leiding nam staat nu gedeeld 13e in het toernooi na 74 slagen op vrijdag. De Belgen doen het in Frankrijk ook helemaal niet zo slecht, alle drie wisten zij de cut te halen. Thomas Detry kwam met 71 en 68 slagen op de gedeelde 13e plaats en zijn landgenoot Thomas Pieters wist 74 en 69 slagen met +1 toch de cut nog te halen.

De Spanjaard Jose Maria Olazabal miste opnieuw de cut in het toernooi. De 53-jarige oud Masters winnaar verdiende dit jaar nog weinig op de Europese Tour. In Amerika was hij meer succesvoller met soms een cheque van 17.000 dollar.

Joost Luiten begint redelijk goed aan het Frans Open