Wil Besseling en Lars van Meijel voortvarend van start in Italië

Wil Besseling en Lars van Meijel (foto) hebben met een goede en sterke eerste ronde de basis gelegd voor het halen van de cut in Italie. Met 68 en 69 slagen in hun eerste ronde wisten de twee met 4 en 3-onder op de gedeelde 7e en 12e plaats te komen. Besseling wist een record aan birdies achter elkaar te maken en wel vijf stuks. Na een bogey op hole 3 maakte hij vervolgens birdies op 7 en 9 toen weer bogeys op 10 en 12 en vervolgens birdies op 14,15,16,17 en 18!

De wedstrijd, het Italian Challenge Open Eneos Motor Oil, wordt gespeeld op de golfbaan van de Terre Dei Consoli Golf Club in Monterosi.

Ook Daan Huizing, Reinier Saxton en Maarten Lafeber kwamen in actie. Zowel Huizing als Saxton kwamen met 74 en 78 ruim boven par het clubhuis binnen en zullen dus vrijdag een lage ronde moeten maken willen zij de cut halen. Lafeber die als laatste zijn ronde eindigde liet weer zien een ronde puur op karakter te spelen. Twee dubbel bogeys en vier bogeys wist hij bijna weg te werken met 6 birdies. Ook hij zal met +2 een lage ronde nodig hebben op vrijdag.

De leiding kwam in handen van Bryce Easton en Carlos Pigem. De twee wisten in 66 slagen rond te gaan.