Het eerste golfnieuws

Wil Besseling en Daan Huizing schitteren in Estrella Damm N.A. Andalucía Masters

In het zonnige Spanje heeft de Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023 voor een opwindende start gezorgd, met twee Nederlandse golfers die zich met trots een weg naar de top van het leaderboard hebben gebaand. Wil Besseling en Daan Huizing hebben de cut gehaald en bevinden zich in uitstekend gezelschap, terwijl Darius van Driel en Joost Luiten helaas vroegtijdig naar huis zijn gestuurd.

Wil Besseling presteert op een indrukwekkende 6-onder par en deelt momenteel de 11e plek met andere getalenteerde spelers. Daan Huizing heeft zich eveneens opgewerkt met een tweede ronde van 69 slagen en staat nu op een respectabele 3-onder par.

Helaas waren de golfers Darius van Driel en Joost Luiten niet zo fortuinlijk, met scores van 1-boven par na hun tweede ronde, terwijl de cut op 1-onder par lag. Dit betekent dat ze vroegtijdig afscheid moeten nemen van het toernooi.

Een opvallende speler in het toernooi is de titelverdediger Adrian Otaegui, die halverwege het toernooi de leiding heeft. Hij toonde ongelooflijke vastberadenheid door bogey-vrij te blijven en de fans thuis enthousiast te maken.

De Spaanse thuisfavoriet begon de dag met een kleine voorsprong van twee slagen na een foutloze openingsronde van 66. Otaegui opende zijn tweede ronde met een tik-in birdie, maar hij moest geduldig wachten op zijn volgende birdie na 14 opeenvolgende pars. Tijdens die indrukwekkende reeks miste hij een aantal birdie-kansen, maar hij maakte geen fout vanaf 2 meter op de 16e green voordat hij er op de 17e twee op rij maakte. Hiermee vestigde hij zich als een van de koplopers in het toernooi.

Het trio van Otaegui, Louis de Jager en Jeong Weon Ko, met negen onder par, leidt het toernooi met één slag voorsprong op de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier, die zijn 70 in de eerste ronde volgde met een indrukwekkende 66.

Otaegui (foto), die vorig jaar de titel won met een spectaculaire overwinning van zes slagen, was tevreden met zijn spel en benadrukte zijn zelfvertrouwen. Hij gaf zichzelf veel birdie-kansen en was blij met zijn prestaties, ondanks het missen van enkele putts van dichtbij.

De uitdagende weersomstandigheden, met sterke wind, hebben het toernooi extra moeilijk gemaakt. Spelers zoals Jeong Weon Ko en Louis de Jager hebben echter indruk gemaakt met hun solide spel en beheersing van de baan.

Met nog veel golf te spelen, belooft de Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023 een boeiend toernooi te worden, met golffans die uitkijken naar nog meer spannende momenten en uitzonderlijke prestaties op de golfbaan.

Opnieuw een uitstekende Start voor Wil Besseling in Spanje: James Morison leidt!