ALPS Tour

Augustin Holé wint de 2023 Alps Tour Grand Final: Lars Keunen mist Challenge Tour

Cavaso del Tomba, 20 oktober 2023 – Na 1 hole sudden-death playoff wint de Fransman Augustin Holé de 2023 Alps Tour Grand Final gepresenteerd door AURALIS Limitless Lighting met een birdie op de 1e playoff-hole. Holé, samen met de Spanjaard Quim Vidal, eindigde hun laatste ronde op de Asolo Golf Club gelijk aan de leiding en namen daarom deel aan een sudden-death playoff met hun uiteindelijke score van 10 onder par. Op de gedeelde derde plaats met 9 onder par eindigden Elia Dallanegra uit Italië, Paul McBride uit Ierland en Benjamin Kedochim uit Frankrijk.

Lars Keunen, die nog op de vijfde plek stond in de algemene ranking van de ALPS Tour, eindigde in het toernooi op de gedeelde 20e plaats samen met Kiet van der Weele. Helaas viel hij door deze preatatie terug in het algemeen klassement en eindigde hij daar op de 6e plaats. Davey Porsius eindigde in de algemene ranking op de 7e plaats waar de beste 5 dus naar de Challenge Tour 2024 kunnen.

De Ier Ronan Mullarney won de 2023 Alps Tour Order of Merit en verzekert zich van een van de vijf felbegeerde Challenge Tour-kaarten voor 2024. Samen met Mullarney hebben ook Quim Vidal uit Spanje, Kiet Van der Weele uit Nederland, Oihan Guillamoundeguy uit Frankrijk en Jack Floydd uit Engeland de overige 4 kaarten verdiend die hen toegang geven tot de Challenge Tour van 2024.

De winnaarstrofee die aan Augustin Holé werd uitgereikt, is ontworpen en gemaakt door kunstenaar-designer Roberta Verteramo.

De laatste ronde van de 2023 Alps Tour Grand Final gepresenteerd door AURALIS Limitless Lighting begon om 9:00 uur lokale tijd van zowel de 1e als de 10e hole onder bewolkte luchten met af en toe lichte regenbuien op de Asolo Golf Club in Cavaso del Tomba, Italië.

Reacties van spelers na de laatste ronde

Augustin Holé uit Frankrijk wint de 2023 Alps Tour Grand Final gepresenteerd door AURALIS Limitless Lighting na een ongelooflijke birdie putt van ongeveer 18 meter op de 1e playoff-hole tegen de Spanjaard Quim Vidal. Hij verdiende 9.500 Order of Merit-punten en de winnaarscheque van €10.000. Hij volgde zijn openingsronde van 9 onder par op met een 4 onder par en een 3 over par om het toernooi af te sluiten op 10 onder par. Na zijn overwinning was hij erg emotioneel: “Ik had niet om iets beters kunnen vragen dan dit. Ik heb vandaag hard gevochten en gedurende het hele evenement. Het was mijn doel om meer dan een jaar lang een Alps Tour-evenement te winnen, en vandaag is het me gelukt. Ik ben sprakeloos. Mijn vader is een paar jaar geleden overleden, en deze overwinning is zeker voor hem en voor mijn familie om me heen. Ik ben zo dankbaar voor de mensen die ik om me heen heb, mijn personeel, mijn vrienden, dus deze is voor hen en voor mezelf. Ik geef hen allemaal de eer, maar ook mezelf. Nu heb ik fase 2 van Q-School en hopelijk kan ik daar hetzelfde bereiken, maar we zullen zien hoe het gaat. Nu ga ik ervan genieten en een paar dagen vrij nemen.”

Ierland’s Ronan Mullarney wint de ranglijst van de 2023 Alps Tour Order of Merit en verdient een van de felbegeerde Challenge Tour-kaarten voor 2024. Gedurende het seizoen won hij twee evenementen, één in Oostenrijk en één in Frankrijk. Nadat Mullarney zijn Order of Merit-titel had veiliggesteld, merkte hij op: “Dit was absoluut een van mijn doelen vanaf het begin van het jaar. Hoewel het geweldig is om op de Alps Tour te zijn, met veel aardige mensen, ben ik blij om van de Alps Tour af te zijn en de volgende stap te zetten. Ik was tevreden over mijn golfspel dit jaar en voel me klaar om daar te concurreren. Ik kon eerder een paar Challenge Tour-evenementen spelen en mijn spel verbeteren, dus nu ben ik er klaar voor.” Op de vraag over zijn ervaring op de Alps Tour voegde hij eraan toe: “Het niveau van de Alps Tour is buitengewoon hoog. De banen zijn geweldig, en het is een goede test voor je spel.”

he winner of the 2023 Alps Tour Grand Final Presented by AURALIS Limitless Lighting, France’s Augustin Holé. Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour Golf