Wil Besseling eindigt als gedeeld 18e in Zweden, Oliver Wilson wint!

Oliver Wilson in het Alfred Dunhill Championship

Wil Besseling lukte het op de laatste dag toch nog om wat plaatsen in het eindklassement van het Swedish Challenge te klimmen. Na een vierde ronde van 70 slagen eindigde hij voor het toernooi op 7-onder par en dat was goed voor een cheque van 2325 euro. Eerder wisten Reinier Saxton, Lars van Meijel, Robbie van West, Darius van Driel en Jurrian van der Vaart de cut in het toernooi niet te halen.

Oliver Wilson won het toernooi. De oud Europeaan Tour speler wist in een play-off Joachim B. Hansen te verslaan op de tweede extra hole. De twee waren eerder op 13-onder par geeindigd.

Hansen leek eerder op weg te gaan naar zijn derde Challenge Tour overwinning. Maar de drie putt op de 18e hole zorgde ervoor dat hij in een play-off kwam.

Wilson en Hansen maakten allebij par op de eerste extra hole en met een par won de eerste ook de tweede exttra hole en daarmee het kampioenschap.

Wilson was een van de Europese Ryder Cup spelers in 2008 en verloor zijn speelrecht op de Europese Tour. Hij heeft er jaren voor geknokt om hopelijk weer terug te kunnen keren. Zijn overwinning heeft hem daarbij in ieder geval wel een stuk dichterbij gebracht.