Justin Thomas wint zijn eerste WGC titel

Justin Thomas heeft het WGC Bridgestone Invitational gewonnen en hoe! De Amerikaan wist met 4 slagen verschil op zijn landgenoot Kyle Stanley de overwinning te pakken en daarmee zijn eerste WGC overwinning.

Thomas ging met 3 slagen voorsprong de laatste ronde in en liet op de laatste dag nog eens een ronde v an 69 slagen noteren. Dustin Johnson leek even opweg naar een overwinning. Na 10 holes stond hij al 7-onder voor zijn ronde maar bleef steken op 64 slagen en deelde daarmee de derde plaats samen met de Deen Thorbjorn Olesen, die ook in 64 slagen rond ging.Stanley wist met 68 slagen beslag te leggen op de tweede plaats .

Rory McIlroy, die op de laatste dag samen met Thomas de baan inging, wist in eerste instantie dichtbij de score te blijven van de leider. De beide spelers maakte birdie op de tweede hole maar een slchte drive van Thomas op de 6e waar hij bogey maakte maar die verkleinde het gat niet tussen de twee. McIlory had op hole 5 al een bogey laten noteren en met drie bogeys in zijn tweede negen gaf hij eenvoudig de overwinning aan Thomas.

Ook Ian Poulter kon het niet waarmaken op de laatste dag. Ook een reeks van bogeys zorgden ervoor dat hij niet in de buurt kon komen van de Amerikaan. Uieindelijk ging McIlroy rond in 73 slagen waar Poulter er 74 nodig had.

En Tiger Woods? Die eindigde op de 31e plaats met een eindscore van par. Twee keer 73 slagen op de derde en vierde dag liet de oud nummer 1 van de wereld flink zakken in het eindklassement!