Wil Besseling eindigt als beste Nederlander in Foshan Open

Met nog 1 toernooi te gaan en dan wordt duidelijk wie er van de Challenge Tour spelers promoveren naar de European Tour. Na het missen van de cut in het Foshan Open in China wist Darius van Driel geen plaatsen te stijgen sterker nog hij zakte in het algemeen klassement naar de nummer 14 waarvan de beste 15 hun tourkaart voor de Europese Tour verdienen.

Wil Besseling (foto) wist als beste Nederlander in het Foshan Open te eindigen met 9-onder par. Met een gedeelde 35e plaats was er een cheque van ruim 3100 en dat bracht de 33-jarige op de 18 plaats in de algemene ranking.

Lars van Meijel eindigde in China op de 47e plaats met 7-onder en dat was goed voor een cheque van ruim 2000 euro en daarmee ging hij in de algemene ranking naar de 16e plaats. Daan Huizing de derde Nederlander die de cut wist te halen in het toernooi werd 65e met een eindscore van 1-onder voor hem lag er nog een cheque van 1215 euro. In de algemene ranking staat hij nu 21e.

In de laatste wedstrijd die er nog aankomt valt ook nog veel prijzengeld te verdienen. De Nederlanders kunnen daarmee hun plek binnen te top 15 veilig stellen en de hoop is dat dat er meerdere zullen zijn!

Lars van Meijel ondanks ronde boven par toch beste Nederlander in Foshan Open

Besseling en Huizing en Van Meijel door in Foshan Open

Drie Nederlanders onder par na eerste ronde Foshan Open