Besseling en Huizing en Van Meijel door in Foshan Open

Wat heeft Wil Besseling toch karakter! De Noord-Hollander die als slechtste Nederlander opende in het Foshan Open in China met 73 slagen wist iedereen weer te verassen door met 67 slagen op de tweede dag eenvoudig met 4-onder de cut te halen. Hij deelt nu samen met Daan Huizing die tot nu rond ging in 70 en 70 slagen de 37e plaats. De twee hebben nog een flinke cheque nodig van ruim 13.000 euro willen zij bij beste 15 spelers van de Challenge Tour komen.

Wie zijn European Tour kaart deze week misschien kan veilig stellen is Lars van Meijel. De 25-jarige wist op de Foshan Golf Club in Shishan Town zijn tweede ronde in 64 slagen te eindigen. Van Meijel lijkt alleen de 10e hole als moeilijk te ervaren daar liet hij tot nu toe een bogey noteren de rest van de holes speelde hij fantastisch. Van Meijel (foto) staat nu nog 16e in het algemeen klassement van de Challenge Tour en een cheque van 5000 euro of meer brengt hem bij de best 15 spelers.

Het toernooi was helaas voorbij voor Darius van Driel. Met 71 en 73 slagen (par) miste hij de cut die op 2-onder kwam te liggen.

De leiding kwam in handen van de Duitser Alexander Knappe met twee ronde van 65 slagen bracht hij zijn score op 14-onder par.

Drie Nederlanders onder par na eerste ronde Foshan Open