PGA Tour

WGC-Dell Technologies Match Play: Scottie Scheffler en Rory McIlroy door

Rory McIlroy

Scottie Scheffler zorgde ervoor dat hij een van de 16 groepswinnaars werd die de knock-outfase van het weekend heeft bereikt. De nummer één van de wereld en Rory McIlroy bereikten beiden de knock-outfase van het WGC-Dell Technologies Match Play Championship met perfecte records in Austin in Texas.

De Amerikaan Scheffler versloeg Tom Kim met 3&2 om zijn derde opeenvolgende wedstrijd te winnen en zo de laatste 16 bereikte. McIlroy, die op de derde plaats staat in de wereldranking, won met 3&2 van tegenstander Keegan Bradley en eindigde zo bovenaan in groep drie.

Echter, de Engelsman en US Open-kampioen Matt Fitzpatrick is uitgeschakeld, net als de Spaanse nummer twee van de wereld, Jon Rahm.

Fitzpatrick verloor zijn wedstrijd die hij moest winnen tegen Sahith Theegala met 2&1 – hoewel dat er uiteindelijk niet meer toe deed, aangezien JJ Spaun Min Woo Lee versloeg met 2&1 om zijn derde opeenvolgende wedstrijd in groep 11 te winnen.

Rahm, die ook zijn laatste wedstrijd moest winnen, zag zijn hoop eindigen in een verlies van 5&4 tegen Billy Horschel, de winnaar van groep 2.

Ondertussen verloor drievoudig grote winnaar Jordan Spieth met een 2&1 nederlaag door de reeds uitgeschakelde en voormalig Open-kampioen Shane Lowry.

Mackenzie Hughes uit Canada versloeg Taylor Montgomery met 6&4 om een play-off op te zetten met de Amerikaan in groep 12, die hij won om als eerste in de groep van Spieth te eindigen.

Patrick Cantlay, vierde op de ranglijst, eindigde de groepsfase met een reeks overwinningen en versloeg Brian Harman met 2&1, net als zijn landgenoot Max Homa.

Homa was vrijdag de eerste speler die zijn plek in de knock-outfase veiligstelde en dat deed hij zonder een slag te slaan, zijn tegenstander Hideki Matsuyama trok zich terug met een nekblessure.

Matt Kuchar staat aan de vooravond van de geschiedenis, met zijn 7&6 overwinning op Kim Si-woo, waardoor hij op gelijke hoogte komt met Tiger Woods voor de meeste overwinningen (36) in de geschiedenis van het evenement.

De Engelsman Tyrrell Hatton leed een derde opeenvolgende nederlaag en verloor met 3&2 van Russell Henley, terwijl zijn landgenoot Tommy Fleetwood met 4&3 werd verslagen door Im Sung-jae.

WGC-Dell Technologies Match Play de laatste 16 wedstrijden

Scottie Scheffler tegen JT Poston

Jason Day tegen Matt Kuchar

Max Homa tegen Mackenzie Hughes

Patrick Cantlay tegen Sam Burns

Rory McIlroy tegen Lucas Herbert

Xander Schauffele tegen JJ Spaun

Cameron Young tegen Billy Horschel

Kurt Kitayama tegen Andrew Putnam

WGC-Dell Technologies Match Play: McIlroy wint opnieuw en Rahm maakt nog een kans
WGC-Dell Technologies Match Play: Scheffler en McIlroy winnen Rahm verliest
WGC-Dell Technologies Match Play: wie overleeft er de 5 ronden?