PGA Tour

WGC-Dell Technologies Match Play: McIlroy wint opnieuw en Rahm maakt nog een kans

Rory McIlroy

Rory McIlroy heeft ook zijn tweede partij gewonnen en hoe, met een eagle op de laatste hole versloeg hij Denny McCarthy met 2-up. Scottie Scheffler en Jon Rahm behaalden ook hun overwinningen op de tweede dag op de Austin Country Club. Het toernooi was voorbij voor onder andere Shane Lowry, Tommy Fleetwood en Tyrrell Hatton.

McIlroy (foto) stond drie down na zes holes tegen McCarthy maar vocht zich terug om de leiding te nemen met een birdie op de 16e en één up te komen. De afslag van de nr. 3 van de wereld op de 375 meter lange 18e hole eindigde op slechts 1.20 meter van de pin en leidde tot een eagle en waarmee hij zijn overwinning veilig stelde. McIlroy tref nu Keegan Bradley en een half is voldoende om door te gaan naar de knock-outfase.

De nr. 1 van de wereld en titelverdediger Scottie Scheffler won zes holes zonder antwoord van zijn tegenstander Alex Noren en won met een comfortabele 5&4 overwinning. Jon Rahm stormde naar een 4&3 overwinning op Keith Mitchell om zijn eerste punten van het toernooi binnen te halen..

Billy Horschel, die dit evenement in 2021 won, staat aan de top van Rahm’s poule met 1.5 punt voorsprong op de ontmoeting van het paar in een winner-takes-all clash op vrijdag. Rahm kan de groepswinnaar worden met een overwinning op Billy Horschel.

Lowry staat vrijdag tegenover Jordan Spieth, maar het lot van groep 12 is in handen van Taylor Montgomery die Spieth eerder met 2&1 versloeg en het opneemt tegen Hughes in de laatste ronde van groepswedstrijden.

WGC-Dell Technologies Match Play: Scheffler en McIlroy winnen Rahm verliest