PGA Tour

Wells Fargo Championship: Jason Day houdt de leiding

Jason Day, momenteel de nummer 127 van de wereld, jaagt op zijn eerste overwinning sinds het Wells Fargo Championship-overwinning in 2018.  Day vocht tegen moeilijke score omstandigheden om aan de top van het klassement te blijven, hij heeft nu een voorsprong van drie slagen halverwege het Wells Fargo Championship.

Day maakte na zijn openingsronde van 63 slagen vijf birdies maar ook twee bogeys om dit keer zijn ronde met 67 slagen te eindigen in regenachtige omstandigheden op de TPC Potomac. 

De voormalige nummer 1 van de wereld staat nu 10-onder en heeft drie slagen voorsprong op zijn naaste uitdager Max Homa, die met een vier-onder 66 het clubhuis binnen liep. Denny McCarthy staat op een gedeelde derde plaats naast landgenoten Luke List, James Hahn en Kurt Kitayama.

“Het is fijn om na twee ronden op 10-onder te staan vooral met het weer dat we in het weekend zullen krijgen”, zei Day. 

Het Engelse duo Tyrrell Hatton en Matt Fitzpatrick zijn zes slagen terug na respectievelijk 66 en 68 slagen en Sergio Garcia, die een controverse veroorzaakte met zijn opmerkingen over de PGA Tour tijdens zijn openingsronde,  weigerde met de media te praten na een tweede ronde van 71 slagen .

Rory McIlroy had een wat mindere tweede ronde en staat nu voor een zware taak staat om het evenement voor de vierde keer te winnen nadat zijn 73 slagen (+3) hem net de cut liet halen en staat nu op 10 slagen terug.

McIlroy miste vanaf iets verder dan een meter zijn par op de eerste en slaagde er niet in om te profiteren van de volgende hole een par-vijf. Toen hij water vond vanaf de afslag op de par-vier leverde dat hem opnieuw een bogey op.

De viervoudig grote kampioen liet nog een slag vallen op de zesde en bereikte de tweede negen in 38 slagen. Gelukkig viel er een birdie op de 10e en wist hij met een flinke putt zijn par op de 13e te redden.

McIlroy maakte vervolgens zijn birdie ongedaan op de 14e door bogeys te maken op de 15e en 17e, zodat hij op de laatste een par of beter nodig had om te voorkomen dat hij de cut miste. De 33-jarige wist uit de greenside bunker dicht bij de hole te krijgen en maakte zijn par.

Omdat er nog meer regen wordt voorspeld, wordt er in de derde ronde vanaf 1 en 10 gestart. 

Jason Day leidt in Wells Fargo Championship