Jason Day leidt in Wells Fargo Championship

Jason Day is de leider na de eerste ronde van het Wells Fargo Championship. De Australiër kwam binnen met 7-onder en heeft een slag voorsprong op de Amerikaan Joel Damen. Titelverdediger Rory McIlroy genoot van zijn start in het toernooi en staat slechts vier slagen achter de leider.

De Noord-Ier McIlroy speelde voor het eerst sinds hij tweede werd achter Scottie Scheffler in de Masters. Hij maakte een birdie op vijf van zijn eerste zes holes, maar gaf later twee slagen terug net voor de turn. De dubbel bogey op de vierde, zijn 13e hole van de dag en de birdies op de vijfde en zesde bracht hem op de gedeelde 17e plaats op 3-onder. 

Een groep spelers staat op twee slagen achter op McIlroy op vijf onder, waaronder de Engelsen Aaron Rai en Callum Tarren de Fransman Paul Barjon en het Amerikaanse duo Matthew Wolff en Denny McCarthy.

McIlroy: “De pauze heeft mij goed gedaan alhoewel de drie putt op de 17de dat was een stomme fout. De elfde is een moeilijke hole, ik kreeg een beetje een flyer uit de semi-rough en maakte een bogey, maar je accepteert dat en handelt daar naar.

Het had net zo makkelijk een 65 of een 64 kunnen zijn, maar het is nog steeds een goede start. Ik kwam goed terug na het maken van de dubbel bogey om direct op de holes erna birdie te maken. Ik zei tegen mezelf toen ik van de green afliep, als ik kon aan het eind van de dag weer terug naar drie onder kan komen, dat ik best tevreden kan zijn.”

De Wedstrijd wordt dit jaar gespeeld op de TPC Potomac in Maryland en niet op de golfbaan Quail Hollow, de reguliere locatie van dit toernooi, en waar later dit jaar de Presidents Cup wordt gehouden. De golfbaan lijkt in ieder geval beter te liggen bij McIlroy.

De baan ligt op slechts drie kilometer van Congressional Country Club, waar de 33-jarige McIlroy het US Open in 2011 won met acht slagen verschil.