Weinig verandering algemene ranking Challenge Tour na Hainan Open

De cheque van 2939 euro voor Daan Huizing (foto) na een gedeelde 21e plaats in het Hainan Open heeft hem niet echt veel laten stijgen in de algemene ranking van de Challenge Tour. Huizing staat nu 33e in de algemene ranking de zogenaamde Order of Merit. Voor Wil Besseling zal er toch een spannende tijd aankomen. Hij staat nu op de 44e plaats in de algemene ranking maar om het speelrecht op de Challenge Tour met een jaar te verlengen moet hij wel binnen de beste 45 blijven.

Besseling eindigde op de gedeelde 26e plaats in China en dat was goed voor een cheque van 2576 euro. Ook spannend wordt het voor Darius van Driel. De Nederlander staat nu nog buiten de top 45 en wel op plaats 51 maar een hoge eindklassering in de paar toernooien die nog resten op de Challenge Tour kan hem daar wel binnen brengen.

In het volgende toernooi, het Foshan Open in China, staan Huizing, Besseling en Van Driel ook op de inschrijvingslijst. Het prijzengeld is 500.000 euro dus met een hoge eindklassering kan er wel eens voldoende worden verdiend om of rechtstreeks te promoveren naar de European Tour of een plek in de Challenge Tour wedstrijden in 2019 te verkrijgen of te behouden.