Goede start Van Driel in Foshan Open

02 12 2016 vandrielNa de laatste twee toernooien van dit seizoen op de Challenge Tour wordt de eindranking opgemaakt. Spelers die bij de beste 15 van de algemene ranking weten te eindigen mogen volgend jaar uitkomen op de European Tour. In China wordt deze week de een na laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. In het Foshan Open komen Darius van Driel, Daan Huizing en Wil Besseling aan start.

Van Driel werd de beste Nederlander na de eerste ronde. Met 68 slagen, 4, deelt hij de 17e plek. Besseling had 1 slag meer nodig en deelt met 3 onder de 32e plaats. Huizing kwam met 70 slagen (-2) op de 42e plaats in het klassement.

De leider in het toernooi s de Engelsman Jack Singh Brar. Hij liet 63 slagen noteren op de golfbaan van de Foshan Golf Club.

Het prijzengeld is enorm voor Challenge Tour begrippen. De winnaar ontvangt later deze week een cheque van 80.000 dollar. De Nederlanders kunnen dus met een erg hoge eindklassering in dit toernooi wel eens bij de beste 15 spelers komen in de algemene ranking. Huizing heeft aan een cheque van meer dan 20.000 genoeg.