Wanneer zien wij Tiger Woods weer terug?

De hoop van Tiger Woods om terug te keren naar competitief golf, of welke vorm van golf dan ook, blijft een vraag die hijzelf nog niet kan beantwoorden. Terwijl de 15-voudig grote kampioen wacht op een doktersvoorschrift voordat hij een club kan zwaaien, kan hij zich ook nog niet voorbereiden op welk toernooi dan ook.

De 45-jarige, die vorige maand een rugoperatie onderging, gaf een update over zijn herstel tijdens de verslaggeving van zondag over het Genesis Invitational van de PGA Tour in Los Angeles, een toernooi dat hij mede organiseert.

De Masters-kampioen van 2019, die slechts één overwinning nodig heeft om het PGA Tour-record van 83 overwinningen te verbeteren, zei dat hij wachtte op de resultaten van een aanstaande MRI om te zien wanneer hij zou kunnen terugkeren naar de golfbaan.

“Veel ervan is gebaseerd op mijn chirurgen en doctoren en mijn therapeuten en om ervoor te zorgen dat ik het correct doe”, zei Woods. “Dit is mijn enige rug die ik heb, dus ik weet niet hoeveel meer bewegingsruimte ik daar nog heb. “Ik werk nog steeds in de sportschool en doe nog steeds de alledaagse dingen die je moet doen voor revalidatie, de kleine dingen, voordat ik naar iets meer kan neigen.”

Woods heeft tot dusver alleen zijn putten kunnen oefenen en zelfs dat deed hij met een nieuwe langere shaft in zijn putter en dit om de druk op zijn rug te verlichten.

Op de vraag of hij hoopte te kunnen deelnemen aan het Masters-toernooi, dat op 8 april begint, antwoordde hij: “God, ik hoop het.”