Dutch Open 2021

Volop actie op Dutch Open 2021

Hole in one, afscheid van een kampioen, nieuw baanrecord

De tweede dag van het Dutch Open is er een met volop actie. Zo een 6.500 toeschouwers zien Kristoffer Broberg een nieuw baanrecord met 64 slagen neerzetten. De Zweed gaat met deze score alleen aan de leiding met 12 onder par. Sven Maurits is de beste Nederlander van het Dutch Open met -7. Gedurende de dag pakt de Engelsman Toby Tree een hole in one op hole zes. Tegen de avond komt oud-kampioen Maarten Lafeber van de baan en kondigt zijn afscheid van het Dutch Open aan, dat hij in 2003 won. Tot slot; tweevoudig winnaar Joost Luiten mist de cut.  

Afscheid van een kampioen

Maarten Lafeber heeft vlak voor zijn deelname aan het Dutch Open besloten dat dit de laatste keer zou worden. De oud-kampioen heeft 23 keer het Dutch Open gespeeld en in totaal kwam Lafeber 423 keer in actie op de European Tour. Een indrukwekkende lijst van de kampioen. Lafeber geeft de volgende reactie onder het wakend oog van zijn drie zoons en vrouw.

“Ik speel te weinig, ik train te weinig en ik ben te druk met coaching. Ik merkte zelf dat ik het mooi vond om mee te doen en ik was blij dat Daan Slooter mij een wildcard heeft gegeven. Maar het is tijd om nu verder te gaan met andere dingen waar ik heel druk mee bezig ben en volgend jaar meer talent in de rol als bondscoach door deze dagen heen te loodsen.”

“Ik raak niet zo snel geëmotioneerd, dat valt wel mee. Ik raakte geëmotioneerd toen de kinderen werden geboren. Ik heb het met mijn vrouw besproken en dat is het belangrijkste en zij was meer emotioneel dan ik hierover. Maar wat ik jammer vind en wat me veel doet is dat mijn ouders er niet bij kunnen zijn. Ik had dit moment ook een beetje met hen willen delen, dat doet me wel wat. Ze zijn altijd mijn grootste supporters geweest de laatste dertig jaar. Maar goed de kinderen zijn erbij, mijn vrouw en familie en ik weet dat er genoeg supporters zijn.”

“Ik ben ongelooflijk trots dat ik dit toernooi heb mogen winnen in 2003 en Robbie (van Ervan Dorens red.)  heeft natuurlijk een ongelooflijk toernooi neergezet. Daan (Slooter red.) heeft dat overgenomen samen met TIG Sports en samen hebben zij hier een fantastisch toernooi van gemaakt. Dus ik denk dat Nederland ongelooflijk trots mag zijn op dit toernooi. Dat het nu op Bernardus Golf wordt gespeeld is een ongelooflijke aanwinst voor de golf in Nederland. En ik ben blij dat ik hier heb mogen spelen en mogen afsluiten.”

Sven Maurits beste Nederlander

Sven Maurits (34) won vorige week het Nationaal kampioenschap van Nederland voor professionele golfers. Dit is de zesde keer dat Maurits meedoet aan het Dutch Open. Op 16 september kwam hij sterk uit de blokken met -4 en geeft dat vandaag 17 september een goed vervolg met -3. De man uit Meppel staat vol zelfvertrouwen en met een grote glimlach de media te woord.

“Het voelt goed. Spel voelt fijn en vertrouwd ik kan bij mezelf blijven. Ik heb net het Nationaal Open gewonnen met goed spel maar ik hoopte die lijn door te zetten. Het spel zit goed, af en toe sla je een verkeerde bal maar je weet dat het daarna wel goed gaat komen.

Het is de zesde keer dat ik meedoe, dat helpt ook. De eerste keer dat ik meedeed als amateur, stond ik met knikkende knieën op de tee. Maar vandaag maakte ik een lange put en iedereen ging uit zijn dak, dat was geweldig.’’

“Ik hoop dat ik dat in het weekend vast kan houden. Het liefst wil ik aanvallend spelen, maar dat kan niet altijd. Dat gaat steeds beter. De aandacht is nieuw maar niet vervelend, alleen maar leuk. Ik ga niet te veel nadenken over dit weekend en ik moet proberen mijn eigen dingen te doen dat zal wel moeilijk worden richting dit weekend.”