Dutch Open 2021

Joost Luiten mist de cut maar gelukkig 7 Nederlanders wel door!

Geen Joost Luiten maar wel gelukkig nog 7 Nederlanders die door zijn in het Dutch Open op Bernardus. Luiten miste met een score van par, de cut  met 2 slagen en speelt dus niet in het weekend. Het was de dubbel bogey op 2 die hem uiteindelijk het weekend liet missen. Met twee ronden van 72 slagen was het voor hem over en uit. Op twee sloeg hij zijn afslag in de rough en daar vandaan het water in. 

Darius van Driel werd de hoogst genoteerde Nederlander na de tweede ronde. Met 6-onder staat hij 18e in het klassement. Philip Bootsma doet het ook goed, de 26-jarige staat samen met Daan Huizing op 5-onder gedeeld 30e. Mike Toorop is 39e met 4-onder en de amateur Nordin van Tilburg en de professional Lars van Meijel delen met 3-onder de 52e plaats.Koen Kouwenaar werd met 2-onder de laatste Nederlander die wij in het weekend gaan zien.

De Zweed Krisoffer Broberg nam de leiding in het toernooi. De 35-jarige heeft 1 slag voorsprong op onze zuiderbuur Thomas Detry en de Deen Marcus Helligkilde.  

Onder de Nederlandse spelers die naast Luiten verder de cut misten zat ook onze bondcoach Maarten Lafeber. De oud winnaar van het Nederlandse Open eindigde met +13 op 15 slagen van de cut.