Het eerste golfnieuws

Vincent Van Veen leidt in Monument Giorgio Bordoni

16 juni 2021 – Como, Italië. Met 6-onder heeft de Nederlander Vincent Van Veen de leiding genomen in het Memorial Giorgio een toernooi op de ALPS Tour. Davey Porsius begon de wedstrijd met 1-onder en Lars Keunen met +1 daarmee delen zij de 39e en 72e plaats.

Van Veen begon zijn ronde vanaf de tiende hole in de vroege namiddag en wist met vier birdies en twee bogeys die af te ronden en nog vier birdies in zijn tweede negen zorgde dus voor een score van64 slagen en dat is 6-onder par.

De vorige keer dat hij op deze baan speelde eindigde hij als gedeeld 41e: “Ik speelde hier twee jaar geleden en herinner me dat het een smalle baan was. Ik moest na het eerste jaar hier terug naar de tekentafel en een spelplan bedenken dat beter bij mij past op deze golfbaan en voor nu werkt het goed. Ik begon vandaag goed en probeerde me gewoon aan mijn spelplan te houden”.

Hij had ook niet al te veel last van de hete en zonnige omstandigheden vanmiddag op de golfbaan van Golf Club Pinetina, maar zijn resultaat was vooral bevredigend omdat hij erkende dat hij in 2020 een teruggang had meegemaakt: “Ik had het vorig jaar moeilijk maar ik heb mij er mooi uit weten te werken door vast te houden aan slechts één ding, steeds hetzelfde te blijven doen totdat ik mijn comfortzone heb gevonden en het nu zijn vruchten afwerpt”.

Slechts één slag achter op 65 (-5) zijn drie spelers, waaronder een van Van Veens flightgenoten, de Engelsman Jack Floydd. Aan het einde van de uitgaande negen stond Floydd eigenlijk één slag voor na drie birdies en geen bogey . Ondanks een foutloze tweede negen waarin nog twee birdies werden gemaakt was het niet genoeg om de Nederlander van de eerste plek af te krijgen.

De andere twee spelers op 65 (-5) zijn Franck Daux uit Frankrijk en de Italiaan Ludovico Addabbo. Ook afslaand vanaf de tiende, aan het einde van de ochtendrondes waren ze gezamenlijke leiders. Daux kwam als eerste het clubhuis binnen met zeven birdies en twee bogeys.

Addabbo voegde zich later bij hem met een smetteloze kaart met vijf birdies om zijn beste seizoen tot nu toe in de Alpen Tour voort te zetten en tevreden met het werk van vandaag: “Vandaag was een zeer goede dag op de baan. Ik speelde een solide lang spel; Ik heb wat putts gemist, maar ik ben blij met het resultaat. Het is een moeilijke golfbaan en in zeer goede staat. Je moet veel ijzers vanaf de tee slaan en behoorlijk recht, want er zijn veel out-of-bounds en waterhindernissen rechts en links van de fairways”.

Het achtervolgende peloton met 66 slagen (-4) telt elf spelers, waaronder twee amateurs: Gregorio De Leo uit Italië en Victor Garcia Broto uit Spanje.