DP World Tour

Nederlandse editie European Tour heet dit jaar Dutch Open

In 2020 kon de Nederlandse editie van de European Tour, het KLM Open, als gevolg van COVID-19 niet doorgaan. Dit jaar wordt de 101ste editie van het prestigieuze European Tour-golfevenement in Nederland gespeeld onder de naam Dutch Open. Naamgever KLM heeft besloten haar rol in het evenement aan te passen. Als het internationale golftoernooi dit jaar definitief groen licht krijgt, wordt het Dutch Open gespeeld van 16 tot en met 19 september op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt.

KLM doet een stap terug maar blijft als business partner aan het toernooi verbonden. Harm Kreulen, directeur KLM Nederland: “Het toernooi is door de jaren heen uitgegroeid tot een heel effectief en integraal onderdeel van KLM’s commerciële bedrijfsvoering, net zoals bijvoorbeeld running en cultuur. Het is een platform om in gesprek te gaan met klanten en zakenrelaties. Dat blijft zo, maar de rol van KLM is dit jaar aangepast en meer bescheiden, vanwege de situatie waarin we ons bevinden.”

In het licht van COVID-19 wordt het Dutch Open uiteraard georganiseerd volgens de RIVM-richtlijnen die in september van toepassing zijn. Organisator TIG Sports en Bernardus Golf stellen alles in het werk om het internationale toptoernooi op een verantwoorde en veilige manier tot een succes te maken voor spelers, bezoekers, partners en omwonenden.

foto: Sergio Garcia, winnaar van de 100ste editie van het Dutch Open