Viktor Hovland wint het Puerto Rico Open

Het werd zijn 17e opwachting in een PGA Tour event en wat deed hij hij won! De 22-jarige Viktor Hovland wist met 20-onder par en met 1 slag minder dan de Amerikaan Josh Teater zijn eerste overwinning op de PGA Tour te pakken

Hovland had een putt van ruim 7 meter voor birdie op de laatste hole en wist deze te maken. Op de 11e een par 3 kwam hij nog flink in de problemen waar hij met een 6 de green afstapte. Hij had 5 slagen nodig om uiteindelijk zijn bal op de green te krijgen. Gelukkig wist hij met een eagle, een chip in van buiten de green op de 15e, en de birdie op 18 toch zijn overwinning te pakken.

Teater hoopte nog op een play-off door daarvoor ook birdie te maken op de 18e en zag op een van de schermen de bal van Hovland redelijk hard richting de cup gaan maar deze toch vallen.

Hovland komt nu in het rijtje van spelers die op 22-jarige leeftijd een wedstrijd op de PGA Tour wisten te winnen als Jon Rahm, Jordan Spieth en Justin Thomas. Hij lijkt nu ook klaar voor een eventueel Ryder Cup debut later dit jaar.

“Ja dit is een droom en iets waar ik altijd op gehoopt heb en wat een heerlijk gevoel”, vertelde Hovland die nu in de wereld ranking van de 102e plek naar die van nummer 60 ging.