Vijftien Nederlanders aan de start en 17-jarige Italiaan start ook!

Jonge ster Matteo Manassero naar KLM Open en 15 Nederlanders aan de start. De pas zeventienjarige Matteo Manassero heeft de laatste wildcard van het KLM Open gekregen. Ook zijn nu de namen van alle Nederlandse deelnemers bekend.

De Italiaan Matteo Manassero werd afgelopen weekend derde in de Omega European Masters in Zwitserland en heeft mede dankzij deze derde plaats een kaart voor de European Tour veroverd. Hij had echter voor het KLM Open nog een wildcard nodig, omdat de inschrijving voor het toernooi op de Hilversumsche Golf Club al gesloten was.

‘We hadden stiekem al rekening gehouden met de komst van Matteo,’ bevestigde toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Gelukkig hadden we nog een plaats voor hem vrij, want hij is een absolute ster die in de toekomst nog veel feller gaat stralen.’

PGA Holland organiseerde afgelopen weekend de Van Lanschot Twente Cup, waarin twee spelers zich konden plaatsen voor het KLM Open. Winnaar Ben Collier, van Schotse komaf, en runner-up Richard Eccles dwongen in deze wedstrijd op de Twentsche een startbewijs af. De toernooidirectie wees later nog drie spelers aan die mogen meedoen in het kampioenschap. Tim Sluiter, Sander van Duijn en Johan Eerdmans brengen het aantal Nederlanders op vijftien.

Het KLM Open wordt gespeeld van 9 tot en met 12 september.

Alle Nederlanders op een rij

Amateurs:

Robin Kind

Fernand Osther

Daan Huizing

Sven Maurits

Rowin Caron

Professionals:

Robert-Jan Derksen

Maarten Lafeber

Joost Luiten

Richard Eccles

Johan Eerdmans

Jurrian van der Vaart

Robin Swane

Guido van der Valk

Tim Sluiter

Sander van Duijn

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en wordt in 2010 voor de 91ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour.