Het eerste golfnieuws

Vijay Singh wint het PGA Tour Championship

ImageHet was een mooie dag de laatste dag van het PGA Tour Championship, met prachtige en mindere momenten. Charles Howell III sloeg op de 13e hole zijn tweede slag met een sandwedge in 1 keer in de hole voor eagle. Jerry Kelly sloeg op de 11e hole, een par 3 van zo?n 180 meter, zijn bal in 1 keer in de hole voor een hole-in-one.

Tiger Woods verbeet zich van de pijn nadat hij een bal vanuit de rough zeer hard moest slaan om de green te halen. Later vertelde hij dat het een probleem met zijn linkerknie was, hij had er al langer last van. Woods liet de pers ook weten dat het niet zijn knie was die hem van de titel had weerhouden. ?Het waren mijn drives, van de meeste holes lag ik niet op de fairway en dan maak je het golfspel een stuk moeilijker?, aldus Woods.

Winnaar werd Vijay Singh (foto), de man die uren op de driving-range kan staan en vaak na een wedstrijd ook nog eens lange tijd op de putting-green te vinden is.

Met 3-onder par, 67 slagen over zijn laatste ronde op de East Lake Golf Club kan hij na afloop opgelucht ademhalen. Wat hem in 1998 en 2000 niet gelukt was, lukte hem nu wel. Eindelijk kon hij de kristallen vaas omhoog houden. Singh, die in februari 40 jaar wordt, is fysiek erg sterk en heeft een uitstekende conditie.

?Het was prachtig om te zien hoe ik Howell III er soms met meters uitsloeg met mijn drives, die jongen is pas 23 jaar en heeft een geweldig talent?, aldus Singh.

Howell, die niet alleen de jongste speler in het deelnemersveld was, was ook de enige die zijn 4 ronden onder de 70 heeft kunnen spelen.