Het eerste golfnieuws

Sterke prestatie voor Derksen in Itali?, maar toch Qualifying School, Poulter wint het toernooi

ImageToch nog een zeer goede prestatie van Robert-Jan Derksen tijdens zijn laatste optreden van dit jaar op de European Tour. In het Italian Open dat dichtbij Rome werd gespeeld, kwam Derksen met 71, 68 en respectievelijk 66 slagen op de gedeelde 15e plaats terecht. Maarten Lafeber die zijn toernooi speelde met 68, 67 en 70 slagen kwam eveneens op de gedeelde 15e plaats terecht. Voor de beide Nederlanders lag er een cheque klaar van ruim 14.000 euro. Rolf Muntz eindigde op de gedeelde 58e plaats in Itali?.

Robert-Jan steeg wel nog 7 plaatsen op de Order of Merit maar bij de beste 115 kwam hij niet. Dat betekent voor Robert-Jan dat hij naar de Qualifying School moet. Vorig jaar wist hij zich een plaats te verwerven op de European Tour door bij de beste 15 te eindigen op de Challenge Tour. Hij verdiende dit jaar bijna 75.000 euro.

Maarten Lafeber sloot het jaar af als beste Nederlander op de Order of Merit. Met meer dan 405.000 euro aan prijzengeld kan Lafeber van een uitstekend jaar praten. Rolf Muntz eindigde op de 51e plaats met ruim 402.000 euro.

Ian Poulter (foto) won het tot 54 holes ingekorte toernooi. De 26-jarige Engelsman versloeg voormalig Open winnaar Paul Lawrie met twee slagen. Poulter liet de titel bijna uit zijn handen glippen toen hij op de 17e hole een drie-putt maakte voor bogey terwijl Lawrie een birdie maakte. Op de laatste hole echter maakte Lawrie een double bogey en Poulter maakte een birdie voor zijn derde titel. Met zijn laatste ronde van 69 slagen kwam hij op een totaalscore van 19-onder par. Poulter won in 2001 het Moroccan Open maar had dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. ?Dit is gewoon fantastisch. Ik had dit jaar nog niets gewonnen en mijn streven is om elk jaar een toernooi te winnen op de tour?, aldus de gelukkige winnaar na afloop.

Het Italian Open is het een na laatste toernooi van het seizoen en de laatste mogelijkheid voor spelers die hopen bij de top-115 te komen in de Order of Merit.