Veel Nederlanders in Spanje voor de winterseries EPD Tour

14-02-2007-jeffreymeijer.jpg

14-02-2007-jeffreymeijer.jpgVandaag begint in het Spaanse Oliva Nova het eerste toernooi van de EPD Tour, het Oliva Nova Classic. Opnieuw zien veel Nederlander deze wedstrijden op de EPD Tour als een stap richting Challenge Tour of beter naar de European Tour. Robin Swane wist vorig jaar te promoveren naar de Challenge Tour nadat hij in de algemene ranking op de tweede plaats was geëindigd. John Bleys eindigde vorig jaar op de negende plaats in deze algemene ranking en was daarmee de tweede beste Nederlander op de EPD Tour.

Met maar liefst 22 Nederlandse deelnemers, waaronder ook de drie voormalige amateurs die vorig jaar wereldkampioen bij de landenteams werden, start de eerste wedstrijd.

De volgende Nederlanders zullen deze serie gaan spelen: John Bleys, Meindert Jan Boekel, Will Besseling, Simon Crosby, Mathijs Fieten, Xavier Ruiz Fonhof, Jan Willem van Hoof, Hiddo Uhlenbeck, Adriaan Kok, Thijs Spaargaren, Rick Huiskamp, Ron Peters, Ruben Wechgelaer, Jeffrey Meijer (foto), Alain Ruiz Fonhof, Taco Remkes, Tjeerd Staal, Ronald Stokman, Joost Luiten, Eduard Schwarz, Niels Kraaij en Daan Gompen.

Het Real de Faula Classic, start op 19 februari en is het tweede toernooi van deze winterseries. Het Mosa Trajectum Classic dat begint op 24 februari is het laatste toernooi in Spanje.