Joost Luiten leidt in Oliva Nova Classic

Een Nederlander heeft na de eerste wedstrijd van de EPD Winterseries de leiding genomen. Joost Luiten kwam met 67 slagen van de baan in het Oliva Nova Classic en nam daarmee de leiding in het toernooi. Hij heeft twee slagen voorsprong op Mark Grabow Schytter, Jonathan Fransson en Damian Ulrich. Luiten wist 6 birdies te maken en liet maar 1 bogey in zijn ronde noteren.

Drie Nederlanders wisten na de eerste dag bij de beste tien spelers te eindigen. Adriaan Kok eindigde met 70 slagen (-2) en staat daarmee op de vijfde plaats en John Bleys wist zijn ronde net onder par te eindigen, de 71 slagen (-1) was goed voor de gedeelde tiende plek.

Taco Remkes en Thijs Spaargaren staan met een ronde par (72 slagen) gedeeld 19e. Rick Huiskamp en Simon Crosby delen de 28e plaats na een ronde van 73 slagen. Ruben Wechgelaer, Ronald Stokman, Tjeerd Staal, John Boerdonk staan 40e in het klassement na 74 slagen (+2). Hiddo Uhlenbeck, Xavier Ruiz Fonhof delen met 75 slagen (+3) de 50e plaats.

De overige Nederlanders moeten op de tweede dag goed aan de bak. 60e Eduard Schwarz, Jan-Willem van Hoof, 82e, Alain Ruiz Fonhof, Niels Kraay, Meindert Jan Boekel, 91e Jeffrey Meijer, 98e Will Besseling, 105e Mathijs Fieten, 113e Daan Gompen, 117e Ron Peters.