Veel dubbel bogeys voor de Nederlanders in Denemarken, 3 man leiden

De drie Nederlanders in het Challenge Tour event het Made in Denmark Challenge presented by Ejner Hessel dat gespeeld wordt op de Himmerland Golf & Spa Resort in Farsø in Denemarken bleven niet zonder dubbel bogeys na hun eerste ronde. Jurrian van der Vaart, Daan Huizing en Wil Besseling wisten niet zonder dubbel bogeys hun eerste ronde in Denemarken te eindigen en dat is vreselijk jammer. Van der Vaart had er 1 en wel op hole 6 maar liet daar tegenover gelukkig wel nog 4 birdies noteren. Met 2-onder werd hij de beste Nederlander in het klassement met een gedeelde 21e plaats.

Ook Daan Huizing had een dubbel bogey en wel op hole 4 maar liet naast 2 birdies ook nog eens 3 bogeys noteren voor een ronde van 74 slagen (+3). Huizing staat daarmee gedeeld 99e. Besseling had toch wel een van zijn slechtste ronden ooit. Twee dubbel bogeys, op 2 en 9, 4 bogeys en slechts 1 birdie stonden er op zijn kaart. Met 78 slagen (+7) staat hij 140e.

De Turk Hakan Yamac staat helemaal onder het klassement na een ronde van 94 slagen (+23). Hij had onder andere in zijn ronde 3 tripple bogeys en twee dubbel par op een apr 4 en par 5.

Drie man namen de leiding in Denemarken waaronder twee Denen Joachim B. Hansen en Mark Flindt Haastrup (foto) en de Zwitser Marco Iten. Met 64 slagen (-7) zullen zij de tweede ronde ingaan.