Bettinardi komt met wedges

Hoewel Bettinardi bekend staat om zijn premium putters, heeft het ook de afgelopen jaren stilletjes gewerkt aan een reeks high-performance wedges. Ze hebben de tourspelers Eduardo Molinari, Fred Couples en Lexi Thompson de afgelopen seizoenen allemaal gewonnen met Bettinardi-wedges in hun tas, terwijl anderen ermee hebben geëxperimenteerd.

Het nieuwste assortiment, de Bettinardi H2 303 SS, wordt aangeboden tegen een nog meer redelijke prijs 139 pond omdat het is gemaakt van roestvrij staal in plaats van koolstofstaal. De eerste is eenvoudiger te frezen, wat essentieel is bij de productie van de wedges. Het leent een deel van de technologie die het eerst werd gebruikt in zijn putters – met name een honingraatoppervlak dat zich tussen elke groef bevindt om meer wrijving te creëren en een betere spin te bieden in zowel natte als droge omstandigheden.

Wedge-Beauty-Shot-1De S2 303 wordt geleverd in zes verschillende lofts tussen 50 ° tot 64 ° en drie bouncehoeken (8 °, 10 ° of 12 °). De groeven is een veelzijdige C Grind, die geschikt is voor de meeste omstandigheden en de soms verbijsterende reeks opties die andere merken bieden vereenvoudigt. Er is ook maar één afwerking, chroom, dus als je op zoek bent naar matzwart, gepolijst blauw of grafiet, zul je ergens anders moeten zoeken.

De Lamkin Crossline Cord-grip is een geschikte premium toevoeging, terwijl KBS’s Hi-Rev Tour een standaard shaft is.

Hoewel veel premium-ijzerspelers begrijpelijk trouw blijven aan de gespecialiseerde wedges aangeboden door deze bedrijven, moeten golfers die iets anders in de tassen willen, maar toch hoge prestaties eisen, zeker overwegen de H2 303-wedges een keer te proberen.

Ze zijn te verkrijgen rond de 139 pond in Engeland en voor meer informatie zie: www.bettinardi.com