Van Meijel maakt erg veel indruk in Frankrijk hij en Van Driel en Saxton door!

Lars van Meijel leek op weg naar een enorme sensatie. De Nederlander stond na 9 holes spelen op 6-onder na 4 birdies en een eagle in het Hopps Open de Provence. Op de golfbaan van Golf International de Pont Royal in Mallemort in Frankrijk was de 10e hole van Van Meijel (foto) direct even een wake-up call. Met een tripple bogey stapte hij de green af en een bogey en birdie verder in zijn ronde wist hij deze toch gelukkig met 5-onder en 8-onder voor de wedstrijd te eindigen. Van Meijel klom daardoor toch nog even 6 plekken en staat nu derde in het klassement en op slechts 2 slagen achter de twee leiders de Duitser Sebastian Heisele en de amateur Jeong Weon Ko.

Darius van Driel zakte flink in het klassement na een tweede ronde van 72 slagen. Met twee bogeys en twee birdies hield hij zijn score op 72 slagen en dat is de par van de baan. Met 3-onder staat hij nu gedeeld 25e.

Reinier Saxton wist zich ook in Frankrijk te plaatsen voor de laatste twee ronden. Met 71 en 72 slagen (-1) staat hij gedeeld 47e. 

Het toernooi was helaas voorbij voor Daan Huizing. Met 74 en 73 slagen (+3) miste hij de cut die op par kwam te liggen. Huizing heeft nou juist wat extra euro’s nodig om weer in de top 15 van de Challenge Tour te komen.

Met hierna nog 5 toernooien te gaan lijkt Van Driel nu al zeker van de promotie naar de European Tour. Van Meijel zal minimaal 30.000 euro nog moeten verdienen wil hij ook in de top 15 terecht komen. Een overwinning of een tweede plaats in dit toernooi kan hem de juiste richting op laten gaan. Echter er komen nog wat toernooien aan met flink wat aan prijzengeld dus er is nog van alles mogelijk.

Van Driel en Van Meijel knokken zich terug ondanks dubbel bogeys in Frankrijk