Van Driel en Van Meijel knokken zich terug ondanks dubbel bogeys in Frankrijk

Het was een dag dat de dubbel bogeys je om de oren vlogen in Frankrijk waar deze week het Hopps Open de Provence gespeeld. In het Challenge Tour event wisten Darius van Driel en Lars van Meijel ondanks 2 en 1 dubbel bogey na de eerste ronde toch bij de beste 10 te eindigen. Met 3-onder delen de twee de 9e plaats. Van Driel die zijn ronde vanaf hole 10 begon opende met 3 parren op rij maakte vervolgens een dubbel bogey met een birdie erna en op 17 opnieuw een dubbel bogey met opnieuw een birdie erna. Zijn tweede negen wist hij met 4 birdies in zijn eerste 6 holes zijn score weer laag te krijgen maar de bogey op zijn 17e verpeste weer veel en gelukkig viel zijn eagle putt op 9, zijn 18e hole.

Van Meijel wist ook gelukkig in zijn ronde de dubbel bogey en twee bogeys weg te werken met een eagle, eveneens op de 9e en 4 birdies.

Reinier Saxton kwam ook onder par binnen en wel met 1-onder. Ook hij had een dubbel bogey en wel op hole 10. Zijn 5 birdies en twee bogeys zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde net onder par binnenbracht. Saxton deelt de 35e plek.

Daan Huizing zal het zwaar krijgen om de cut te halen. Met ook een dubbel bogey, deze maakte hij op de 7e hole, twee bogeys en twee birdies eindigde hij met +2 zijn ronde en daarmee staat hij gedeeld 82e.