DP World TourLadies Tour

Van Meijel en Besseling missen de cut in Australië waar Van Dam door is!

Veel wind op de derde dag van het ISPS Handa Vic Open in Australië. De Nederlanders Wil Besseling en Lars van Meijel gingen daardoor in 76 en 77 slagen rond. De twee kwamen daardoor gelijk te staan in het klassement met 4-onder par en zullen helaas de cut missen daarmee. In het toernooi was een cut na twee ronden maar ook na de derde dag en die kwam nu op 6-onder te liggen. De twee misten allebei de cut door kostbare dubbel bogeys. Van Meijel kwam tot het maken van 2 birdies maar had dus ook 5 bogeys en een dubbel. Besseling maakte 1 birdie maar helaas ook drie bogeys en een dubbel.

Anne van Dam wist zich als enige Nederlander te plaatsen voor de vierde en laatste ronde van het toernooi. De Nederlandse eindigde na drie ronden op 2-onder en deelt nu de 35e plaats. Ook de Belgische Manon de Roey zat bij de spelers die de laatste ronden mochten spelen met 1-onder.

De 21-jarige Min Woo Lee (foto) gaat nu aan de leiding. Met onder andere een eagle op de laatste hole ging hij rond in 68 slagen en heeft met 15-onder 3 slagen voorsprong op zijn landgenoot de Australiër Marcus Fraser. Een opvallende prestatie is tot nu toe ook weggelegd voor de 20-jarige amateur speler Jed Morgan waarvan de tas wordt gedragen door zijn broer. Hij staat met 9-onder gedeeld 8e in het toernooi

Er werden op de derde dag door sommige spelers par 4 holes in ene geraakt met hun afslag.

Lars van Meijel en Wil Besseling en Anne van Dam door in Australië