Lars van Meijel en Wil Besseling en Anne van Dam door in Australië

Drie Nederlanders door in Australië en wel Lars van Meijel en Wil Besseling op de Europese Tour en Anne van Dam op de LPGA. Helaas wist Darius van Driel de cut niet te halen.

De 25-jarige Lars van Meijel (foto) wist zijn positie in het ISPS Handa Vic Open in Australië flink te verbeteren na een tweede ronde van 67 slagen. Met 9-onder staat hij nu gedeeld 13e in het klassement. Besseling had nu 69 slagen nodig en bracht daarmee zijn score in het toernooi op 8-onder en staat daarmee gedeeld 21e. Van Driel mistte helaas dus de cut met 5 slagen na 71 en 73 slagen.

De Nederlandse Anne van Dam wist zich maar net te plaatsen op de 13e Beach Golf Club in Geelong met twee ronden van 71 slagen! De cut kwam bij de dames te liggen op -3 en dat was ook de score van haar. Moet wel worden opgemerkt dat er verschillende banen worden gespeeld waarvan de Creek Course als par 73 heeft en de andere de Beach Course een par van 72 heeft.

Bij de dames nam nu de Zweedse Madelene Sagstrom alleen de leiding met 13-onder. Bij de heren staat nu de 26-jarige Fransman Robin Sciot-Siegrist bovenaan. Hij wist met 66 en 64 slagen op 14-onder te komen.