Van Driel zakt flink in klassement en Lafeber ook wat in Kenya Open

Het was nou niet echt een sterke dag voor de twee Nederlanders die zijn overgebleven in het Kenya Open. Darius van Driel liet 80 slagen noteren en had daardoor een vrije val in het klassement naar de 79e en laatste plaats. Maarten Lafeber kwam op de gedeelde 57e plaats terecht na een derde ronde van 72 slagen. De twee staan nu voor het toernooi op +11 en +1.

Van Driel had naast twee dubbel bogeys ook 5 bogeys in zijn ronde. Lafeber wist zijn eerste 9 holes in par rond te gaan maar op de tweede negen waren het twee birdies en drie bogeys die er voor zorgden dat hij zijn ronde in 1-over afsloot.

Als wij het over een niet opgever hebben dan is de Deen Jeff Winther daar wel een voorbeeld van. Ging hij op de eerste dag nog rond in 80 slagen (+9) op de tweede dag kwam hij met de laagste ronde van de dag binnen namelijk 64 slagen en daarmee haalde hij net de cut. Helaas werden het op dag drie 72 slagen en staat hij nu op de 70e plaats met +3.

Met 14-onder par namen de Italiaan Guido Migliozzi en de Spanjaard Adri Arnaus (foto boven) de leiding. De twee hebben 1 slag voorsprong op de Zuid-Afrikaan Louis de Jager.