Challenge Tour

Van der Weele en Van Meijel door in Frankrijk

Kiet van der Weele en Lars Meijel hebben hun plaats veroverd in het volgende stadium van de Swiss Challenge in Frankrijk. De twee golfers wisten met een score van 3-onder de cut te halen op de prachtige golfbaan van Saint Apollinaire in Folgensbourg. Op dit moment delen ze de 46e plek in het toernooi, terwijl hun Nederlandse collega *Dario Antonisse* de cut net miste met een score van 1-onder.

Het toernooi wordt aangevoerd door de Zuid-Afrikaanse golfer Brandon Stone, die een indrukwekkende voorsprong van twee slagen neemt in het weekend van de Swiss Challenge op Golf Saint Apollinaire. Stone leverde een foutloze prestatie met een ronde van vijf onder par 66.

De Zuid-Afrikaan liet zien wat hij in huis had door birdies te maken op de eerste, vijfde en negende hole, waardoor hij op drie onder par kwam voordat hij op de par vijf 12e hole zelfs een adelaar scoorde, wat hem naar een totaal van 11 onder par bracht. Hiermee stond hij twee slagen voor op de nachtleider *Sam Bairstow*, evenals op de Italian *Lorenzo Scalise* en de Amerikaan *Julian Suri*.

Stone, die eerder al de Challenge Tour in 2021 had gewonnen en driemaal de DP World Tour op zijn naam schreef, was tevreden met zijn algehele spel, ondanks de uitdagende weersomstandigheden die het einde van zijn ronde bedreigden.

“Ik heb uiteraard heel goed gespeeld, zoals de score doet vermoeden, maar de omstandigheden werden de laatste drie of vier holes een beetje lastiger”, zei hij. “We werden begroet met wat regen en wat harde wind, dus over het geheel genomen een bogey-vrije vijf onder, ik ben erg blij.

Brandon Stone staat momenteel 13e in de Road to Mallorca Rankings. De Swiss Challenge is een van de laatste vier evenementen op het schema voor 2023. Door in de top 20 te eindigen na de seizoensafsluitende Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door de R&A, zou Stone zijn positie in Europa kunnen versterken, wat hij met enthousiasme tegemoetziet.

“Of ik deze week nu 20e word of als eerste, zolang ik volgend jaar weer deelneem aan de DP World Tour zal ik een heel gelukkig man zijn”, voegde hij eraan toe. “Als ik brutaal eerlijk ben, ben ik gewoon blij dat ik beter golf speel.

“Na vorig jaar wist ik niet echt zeker wat er ging gebeuren. Ik veranderde de strategie met mijn spel, kreeg een nieuwe coach en mijn doel voor 2023 was gewoon beter golfen. Nu ik hier eind september sta, heb ik het gevoel dat mijn spel echt tot stand komt.

“Ik heb het gevoel dat ik terug ben waar ik zou moeten zijn als het gaat om mijn beheersing van emoties en mijn golfbal.”

Na drie rondes begint om 8.00 uur lokale tijd, waarbij Stone om 11.50 uur naast Bairstow en Scalise afslaat. Het belooft een spannend weekend te worden op Golf Saint Apollinaire in Folgensbourg, Frankrijk, terwijl de golfers strijden om de prestigieuze Swiss Challenge-titel.