DP World Tour

Alleen Daan Huizing onder par van de Nederlanders in Frankrijk

**PARIJS** – De spanning stijgt op de groene velden van Le Golf National, net buiten de prachtige stad Parijs, terwijl het Cazoo Open de France van start is gegaan. Nederlandse golfers hebben hun opwachting gemaakt op deze prestigieuze baan, en na de eerste ronde is het Daan Huizing die als beste Nederlander uit de startblokken is gekomen.

Met een indrukwekkende ronde van 2-onder par heeft de 32-jarige Huizing zijn stempel gedrukt op de wedstrijd en zichzelf naar een gedeelde 36e plaats gemanoeuvreerd. Deze sterke opening geeft hem een veelbelovende positie om de cut te halen en zijn stempel op het toernooi te drukken.

Helaas was het voor Wil Besseling en Darius van Driel geen droomstart. Besseling tekende een kaart met 73 slagen (+2), terwijl Van Driel het met 72 slagen (+1) moest doen. Beiden zullen ongetwijfeld vastberaden zijn om in de volgende ronden hun spel te verbeteren en zich weer in de strijd te mengen.

Voor de titelverdediger, Guido Migliozzi, begon het toernooi met een moeilijke start, waardoor hij zich momenteel op een gedeelde 87e plaats bevindt – dezelfde positie als Van Driel. Met de verwachte cutlijn die hoogstwaarschijnlijk op 1-onder par zal komen te liggen, is het voor Migliozzi en de Nederlandse spelers van vitaal belang om een aanzienlijk betere tweede ronde te spelen en zich te kwalificeren voor het weekend.

De leider na de eerste ronde is Tom Kim, die indruk maakte met een totaal van 7-onder par. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige spelers hun ronde nog niet hebben voltooid, zoals de Zweed Joakim Lagergren, die nog één hole te gaan heeft voordat zijn score definitief is.

Het Cazoo Open de France belooft een spannend golftoernooi te worden, en we blijven op het puntje van onze stoelen zitten om te zien hoe Daan Huizing en zijn Nederlandse collega’s zich de komende dagen zullen manifesteren op deze prachtige golfbaan buiten Parijs.