Het eerste golfnieuws

Van der Valk leidt in Essent Professional Strokeplay Kampioenschap

ImageWeert – Deze week wordt op de golfbaan van Golf & Countryclub Crossmoor het Essent Professional Strokeplay Kampioenschap gespeeld. Het toernooi wordt van maandag 23 september t/m donderdag 26 september gespeeld. De spelers moesten het op de eerste dag van het toernooi niet alleen opnemen tegen de baan maar ook tegen de wind.

Na afloop van de eerste ronde stonden er weer veel bekende namen in het topklassement. Guido van der Valk (foto) staat op de nummer 1 positie, hij speelde zijn ronde in 70 slagen (-2) met in zijn ronde 3 birdies, 1 eagle en 3 bogies.

Op 1 slag afstand volgen Ralph Miller en Stuart Mathie met 71 slagen (-1). Een groepje van 8 spelers speelden hun ronde gelijk aan de baan (72 slagen) met daarin John Boerdonk, Djas Bos, Joost Steenkamer, Hayo Bensdorp, John Woof, Renders, Clark en Boekel.

Bensdorp maakte jammer genoeg over zijn ronde een dubbel bogey op 14 waardoor zijn score er ineens heel anders begon uit te zien. Zijn drive landde in de fairwaybunker en daar kwam hij niet goed uit. Bensdorp: ?Op de 14e hole na heb ik een goede ronde gespeeld en daar ga ik morgen een vervolg aan geven?.

Voor Brian Schutz verliep de ronde niet zoals hij had gewild. Tijdens zijn ronde met de leider in het klassement Guido van der Valk ging Schutz door zijn rug op de 3e hole. Na een goede houten 3 geslagen te hebben had hij een ijzer 3 over naar de green. Deze raakte hij wat eigenaardig met als gevolg dat waarschijnlijk een wervel van plaats veranderde. Schutz eindigde zijn ronde op +10 met 82 slagen.

?Ik ben gelijk na afloop onder de paracetamol naar mijn fysiotherapeut gereden in Amsterdam en die heeft het een en ander weer recht gezet. Morgen probeer ik het opnieuw en dan zie ik wel waar het schip strandt?, aldus Schutz.

Van de bijna 100 deelnemers waren en slechts 11 die hun ronde gelijk of onder par konden spelen.