Het eerste golfnieuws

Eerste optreden Ty Tryon geen deceptie, Choi wint

ImageMet 73, 65, 72 en 75 slagen (285 slagen) en een score van +1 voor het toernooi heeft Ty Tryon met een gedeelde 41e plaats het Tampa Bay Classic be?indigd. Het was voor de 18-jarige zijn eerste toernooi sinds een aantal maanden.

Veel publiek was op de been om de jongste PGA Tour speper ooit een hart onder de riem te steken.

Door de ziekte van Pfeiffer had hij verplicht een aantal maanden rust moeten nemen. Hij haalde in ieder geval de cut in het toernooi en zijn tweede ronde van 65 slagen was een van de beste ronden in het toernooi.

De Zuid-Koreaan Choi won het toernooi, met een laatste ronde van 68 slagen eindigde hij met 7 slagen voorsprong op de nummer 2. Met 17-onder par kon hij de cheque in ontvangst nemen van ruim 468.000 euro. Eerder dit jaar won hij het Compaq Classic.

Zijn voorsprong van zeven slagen op de rest van de spelers is de grootste van het seizoen, zelfs een slag groter dan het verschil waarmee Bijay Singh het Shell Houston Open won.

Toen de dag begon voelde ik de druk van de wedstrijd en voelde ik me ongemakkelijk?, aldus Choi. ?Maar naarmate ik meer holes gespeeld had, voelde ik me steeds beter. Ik zei tegen mezelf: gewoon hole voor hole spelen.?

Glen Day eindigde na zijn ronde van 69 slagen op de tweede plaats en Mark Brooks (67) werd derde met de score van 9-onder par.