Valspar Championship: Ryan Brehm leidt samen met Stephan Jaeger en Adam Schenk

Ryan Brehm

Ryan Brehm leidt samen met Stephan Jaeger en Adam Schenk na de eerste ronde van het Valspar Championship. Brehm maakte een hole-in-one op de 17e om zijn ronde later af te sluiten met 66 slagen. Jordan Spieth, die voor het eerst in vijf jaar weer speelt in Innisbrook, ging rond in 67 slagen net als Lucas Glover en Maverick McNealy en delen daarmee de tweede plaats.

Dit is de eerste weer dat Brehm leidt sinds hij vorig jaar het Puerto Rico Open won in zijn laatste start in een poging zijn PGA Tour kaart te behouden. De 36-jarige Brehm heeft tot nu toe nog niet echt kunnen presteren dit seizoen en haalde slechts drie cuts.

De Duitser Jaeger presteerde juist in de ochtend waar sommige spelers zelf mutsen en extra lagen te droegen tegen de kou. Schenk eindigde zijn ronde met een par-save van 3 meter op de par-3 achtste hole en nadat hij op de negende van bunker naar bunker was gegaan wist hij zijn par-putt vanaf 1.5 meter eveneens te maken.

De scores zijn nooit bijzonder laag op Innisbrook, dat hoog aangeschreven staat als een golfbaan met veel bomen omzoomde fairways, hoogteverschillen en lang niet zoveel water als veel banen in Florida.

“Ik voel me daar helemaal niet op mijn gemak, maar ik denk niet dat niemand dat echt is ja misschien Sam Burns; hij heeft het een paar keer gewonnen”, zei Brehm.

Zo ging de US Open kampioen Matt Fitzpatrick uit in 42 en terug in 32 slagen en met 74 slagen deelt hij de 96e plaats.