ProGolf Tour

ProGolf Tour: Nordin van Tilburg beste Nederlander in Egypte waar Christian Braunig wint

Christian BräunigProGolf Tour Egypte

Het drie dagen durende Red Sea Ain Sokhna Classic 2023, een toernooi op de ProGolf Tour, is inmiddels gespeeld. Nordin Van Tilburg werd met 3-onder de beste Nederlander na drie ronden in Egypte met een gedeelde 13e plaats. De Nederlander pakte 675 euro aan prijzengeld en een plek in de algemene Order of Merit waar de beste spelers toegang krijgen tot de Challenge Tour.

Michael Wedema en Mike Toorop eindigde in het toernooi op +3 en een gedeelde 30e plaats. Aydan Verdonk die zijn eerste ronde in 77 slagen eindigde en zijn tweede in bijna 10 slagen minder wist te eindigen, met 68 slagen, eindigde helaas met 75 slagen op de laatste dag gedeeld 37e op 4-boven par.

Eerder misten de overige Nederlanders Rodi Vlasveld (+4), Mats Markovits (+5) Mike Korver (+12) en Bas Slungers (+16) miste de cut in het toernooi.

Het toernooi werd gewonnen door de Duitser Christian Braunig (foto) met een eindscore van 10-onder par. De nummers twee tot en met vijf waren Fransen. Antoine Pouguet werd met 9-onder tweede, Antoine Auboin en Clement Guichard derde met 8-onder en Carl Bertrand en Alexandre Liu vijfde met 6-onder.

“De overwinning betekent echt veel voor mij”, liet Bräunig weten. “Ik heb vier jaar op de Challenge Tour gespeeld, toen gooide een hernia me terug. Er zijn een paar dingen gebeurd die niet zo goed met me gingen. Ik ben nu 30 jaar oud en ik wist dat het langzaam weer de goede kant op ging. Een overwinning direct bij de start verlicht de spanning die al heel lang is opgebouwd.”

ProGolf Tour: Nordin van Tilburg nog steeds de beste Nederlander in Egypte

ProGolf Tour: Alleen Nordin van Tilburg onder par de rest erboven in Egypte